Vrouwen Bouwen is een netwerk van enthousiaste en ondernemende vrouwen. Wij zetten ons in om kinderen, die er helemaal alleen voor staan, te laten opgroeien in een liefdevolle familie in hun eigen land. Dit is wat SOS Kinderdorpen doet en daarom steunen wij deze organisatie voor de volle 100%.

In het werk van SOS Kinderdorpen draait alles om sterke vrouwen, de SOS moeders die duizenden kinderen weer een thuis en een toekomst geven. Uit solidariteit met deze vrouwen overal ter wereld is Vrouwen Bouwen in Nederland ontstaan.

In 2017 bestond Vrouwen Bouwen 10 jaar en zijn wij inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste vrouwen netwerken van Nederland. Met dit netwerk van betrokken, ondernemende vrouwen zijn we in de afgelopen jaren zeer succesvol geweest en hebben we kunnen bijdragen aan een beter leven voor veel kinderen van SOS Kinderdorpen. Met heel veel plezier zijn er door het hele land fondswervende activiteiten georganiseerd. Met de opbrengsten – bijna 2,5 miljoen euro – hielpen wij SOS kinderdorpen te financieren, één in Ghana en één in Ivoorkust.

We bouwen nu verder aan de toekomst van de kinderen in en rond dit SOS kinderdorp in en rond het SOS Kinderdorp in Kumasi, Ghana. Dit doen wij door het financieel steunen van twee gezinsversterkende programma’s waarbij we geld inzamelen voor onderwijs voor 20 kinderen én 20 moeders begeleiden naar een zelfstandig bestaan, zodat zij voor hun kinderen kunnen zorgen in Kumasi, Ghana.

Katinka de Boer, Janneke Brinkman, Gertine Brouwers, Karin Doeksen,  Annemarie van Gaal, Tineke de Groot, Liesbeth Hessels, Maya Meijer, Renée Ruding, Melanie Ruys, Brigitte Vet Beerkens Maurien Wetselaar en

Thesi Geesink
Interim-coördinator Vrouwen Bouwen

Doe mee!

Graag nodigen wij jou uit om in actie te komen voor de kinderen van Kumasi en mee te doen met Vrouwen Bouwen.

Kijk verder op deze website, laat je inspireren door eerdere acties en lees wat jij kunt doen om kwetsbare kinderen en jongeren een kans op een toekomst te geven.

Wij horen graag van je!