Collage Events door de jaren heen

Collage Kumasi en Yamassoukro-2

Vrouwen Bouwen is een netwerk van enthousiaste en ondernemende vrouwen en bestaat nu 10 jaar. Op 17 november 2017 werd het Lustrum feestelijk gevierd in Naarderbos met optredens van o.a. Annemarie van Gaal, de Syrische danser Ahmad Joudeh, Carel Kraayenhof, Leoni Jansen en Martin Garrix.

Speciaal voor het Lustrumfeest heeft Vrouwen Bouwen het initiatief genomen om een bijzonder mooi onderwijsproject te steunen van SOS Kinderdorpen: jonge Syrische vluchtelingen (13-17 jaar), in de Bekaa Vallei in Libanon een beroepsopleiding geven.

Een gebied waar SOS Kinderdorpen al meer dan 40 jaar actief is. Een van de grootste problemen en tegelijkertijd een van de grootste kansen, is de verzorging en financiering van onderwijs voor jongeren in dit gebied. Door deze jonge Syrische vluchtelingen te steunen met een beroepsopleiding krijgen ze een kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Dankzij het grote gebaar van alle enthousiaste aanwezigen, de prachtige optredens en de lancering van Vrouwen Bouwen Young werd de avond een groot succes met een meer dan spetterende opbrengst, dat inmiddels is opgelopen tot een bedrag van 260.000,- euro.

Het bedrag gaat voor 100% naar de Syrische vluchtelingen in de Bekaa Vallei, in Libanon.

Wij bouwen verder en dat doen we graag met iedereen die de afgelopen 10 jaar betrokken was bij Vrouwen Bouwen, maar ook met enthousiaste nieuwe mensen die betrokken willen worden bij Vrouwen Bouwen.

Events door de jaren heen