Laat je inspireren door onze acties:

Vrouwen Bouwen Dinner Party: Op zaterdag 9 maart 2019 worden in het hele land Vrouwen Bouwen Dinner Parties georganiseerd, een nieuw initiatief waar iedereen aan mee kan doen. Enthousiaste gastvrouwen sponsoren de diners en nodigen thuis (of op een andere lokatie) gasten uit die allemaal 75,- doneren. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar SOS Kinderdorpen, die hiermee kwetsbare kinderen en gezinnen in Kumasi (Ghana) ondersteunen.

Er staan inmiddels al 28 tafels klaar, maar er kunnen er nog veel meer bij. Doe mee! Nodig je vrienden of collega’s uit voor een heerlijk diner en ga samen aan tafel voor een beter leven. Het kan eigenlijk niet makkelijker.

Ja ik doe mee.

Voor meer informatie en deelname stuur een mail naar katinkadeboer@yahoo.com

Asperges aan de sluisOp zondag 24 juni 2018 hebben we een lunch in restaurant ‘De Doelen’ in Muiden georganiseerd. Het oerhollandse Muiden was het decor van een geweldige middag. De bedoeling was om buiten aan de sluis te lunchen, maar uitgerekend die middag liet de zon het afweten en stond er teveel wind. Gelukkig is de entourage in Restaurant ‘De Doelen’ bijzonder gezellig en hebben we de sluis van binnenuit bewonderd. Dankzij velen hebben wij onze trouwe en gulle donateurs kunnen verwennen met een heerlijke lunch. Deze keer was er geen loterij of veiling. Het was een middag vol dankbaarheid aan hen die er altijd voor SOS Kinderdorpen en ons zijn. Toch was de opbrengst € 4.000,- voor gezinsondersteunende programma’s in Yamassoukro, Ivoorkust. Hoe mooi is dat…

Vebego asperge benefietdinerDonderdag 7 juni 2018 waren een aantal Vrouwen Bouwen te gast op het Kasteel Cortenbach te Voerendaal. De gastheer Ton Goedmakers en Annette van Waning, directeur Vebego Foundation, zorgden voor een hartelijke Limburgse ontvangst. Pure verwennerij waren de mooie wijnen van Goedwinemakers, asperges van kasteelhoeve Cortenbach en mooie optredens van o.a. sopraan Fenna Ograjensek.De Vebego Foundation organiseerde deze prachtige avond met een mooie opbrengst voor hun project SOS Kinderdorpen in Ait Qurir Marokko.Zij steunen als familiebedrijf dit project sinds 2014. Wij waren ook zeer trots dat wij aanwezig mochten zijn met nog 110 andere gasten. Ook hebben we een aantal enthousiaste vrouwen mogen ontmoeten die zich graag in de toekomst willen aansluiten bij Vrouwen Bouwen en zich gaan inzetten voor SOS Kinderdorpen.

De Goede Doelen Dinner Party 2017: Een waanzinnig succes… De Goede Doelen Dinner Party in Restaurant De Doelen in Muiden. Mede mogelijk gemaakt door 80 enthousiaste gasten, 1 gulle uitbater van restaurant de Doelen, 11 prachtige veilingstukken, een mooie loterij, hulpvaardige kinderen en 5 super gedreven organisatoren. Dé sleutel tot succes. Het was nog lang onrustig in Muiden… De Goede Doelen Dinner Party 2017 heeft ruim €45.000,- voor onderwijs in Yamoussoukro opgebracht.

Unieke tuinlunch 2016:  Begin september werd wederom een fantastische tuinlunch georganiseerd door Ingrid Labadie en Brigitte Vet-Beerkens, in Hilversum. Met ruim 140 vrouwen aan 11 prachtige tafels, werd er genoten van heerlijk eten, een uniek optreden, een veiling en een loterij. De tuinlunch 2016 heeft ruim €17.000,- voor onderwijs in Yamoussoukro opgebracht.

getimage-aspx

Lunch in De Kersentuin 2016:  In Restaurant De Kersentuin in Amsterdam werd in april een geslaagde lunch georganiseerd door o.a. Valentine Nolst Trenité, Lis Leijser en Josephine van der Vossen. Er verzamelden zich tal van betrokkenen zoals Annemarie van Gaal. Met een Afrikaanse band, speciale gast Ghanese dominee Emanuel Koney en een veiling onder leiding van Job Ubbens bracht de lunch €35.000,- voor het Woman Empowerment programma in Yamoussoukro.

IMG_0266

De Goede Doelen Dinner Party 2016:  Ook dit jaar werd eind januari weer De Goede Doelen Dinner Party georganiseerd in Restaurant De Doelen in Muiden. Met ruim 70 vrienden van de organiserende vrouwen werd er genoten van heerlijk eten, muziek, tango en een veiling en verloting. De Goede Doelen Dinner Party 2016 heeft een prachtige opbrengst van €27.500,- voor onderwijs in Yamoussoukro.

De Vrouwen Bouwen Tourrally 2015:  20 september werd er door 50 enthousiaste vrouwen-equipes de tweede editie van de Vrouwen Bouwen Tourrally gereden. Ruim 120 enthousiaste dames vertrokken vanaf Kasteel de Haar, om na een prachtige, gezellige en inspannende route te eindigen bij Koetshuis De Zadelhoff. Met deze tourrally haalden zij het geweldige bedrag van ruim €50.000,-  op voor het versterken van vrouwen en hun gezinnen in Yamoussoukro.

DSC01500

De Goede Doelen Dinner Party 2015: In Muiden werd een Dinner Party georganiseerd bij restaurant De Doelen, waar met 80 man werd gegeten, genoten van muziek door veelbelovende talenten, geveild en gedanst. Het werd een spetterend feest met de geweldige opbrengst van €20.935,- voor het project Onderwijs.

image002

Jachtavond Kennemerland: Door het Vrouwen Bouwen team Kennemerland werd een Jachtavond in Aerdenhout georganiseerd. De gasten werden ontvangen door hoornblazers en genoten aan lange tafels, zittend op dierenvachten, van stampotten en hazenpeper. Mede door de mooie prijzen in de loterij leverde deze geslaagde avond ruim € 5000,- op voor het project Women empowerment.

unieke-lunch

Unieke lunch: 100 vrouwen kwamen bijeen voor een bijzondere lunch, op initatief van Brigitte Vet-Beerkens, in Hilversum. Aan elke tafel zat een ‘gastvrouw’ die daar de eigen catering verzorgde voor haar 10 genodigden. Met deze unieke tuinlunch werd het mooie bedrag van 14.000 euro ingezameld.

unieke-rally

Vrouwen Bouwen Tourrally: Ruim 200 vrouwen legden in bijzondere auto’s de route van Landgoed Prattenburg in Rhenen naar Landgoed Mariënwaerdt in Beesd af. De totaalopbrengst van deze actie was maar liefst 60.000 euro.

quiznight-3

Quiznight: De quiznight van Vrouwen Bouwen uit ‘t Gooi was erg succesvol. De sfeervolle en vooral competatieve avond zorgde voor de mooie opbrengst van maar liefst €30.000,-

Vriendinnengolfdag Breda: Ruim 80 vrouwen zamelden €12.000,- in tijdens de SOS Vriendinnengolfdag op Toxandria in Breda, waarbij op vele flights een uitdaging was gezet; zoals afslaan op een evenwichtsplank.

quiznight

Quiznight: De Vrouwen uit Kennemerland organiseerden een prachtige avond in Zandvoort. Met een loterij, veiling en een quiz o.l.v. Beau van Erven Dorens, zamelden zij het mooie bedrag in van €15.000,-

polo-event

Polo Event: Op Polo Club Vreeland geen traditionele veilingavond, maar een polowedstrijd met muziek, drankjes en andere verassingen. Mede door de royale donaties kwam de prachtige opbrengst uit op ruim 75.000 euro.

quiznight-2

Quiznight: O.l.v. quizmaster Michiel Romeyn voerden 130 gasten een felle strijd. Heineken nam het leeuwendeel aan de kosten op zich waardoor Vrouwen Bouwen Amsterdam het enorme bedrag van €107.000,- euro inzamelde.

speciale-lunch

Speciale lunch: Tijdens een lunch in Genève gaf Tineke de Groot op initiatief van Gertine Brouwers, een lezing over de projecten die Vrouwen Bouwen steunt. Deze inspirerende lunch resulteerde in een bijdrage van €6.200,- 

quiznight-4

Quiznight: Op kasteel Maurick werd een pittige quiz georganiseerd door Vrouwen Bouwen Vught. Er werd een flinke strijd gevoerd door de aanwezigen, waaronder SOS Kinderdorpen Ambassadeur Annemarie van Gaal, die aan het eind van deze vrolijke avond ruim 85.000 euro opbracht. Een prachtig resultaat.

Het is ongelooflijk hoe je zo, met elkaar, tot prachtige resultaten komt. Vriendschappen zijn ontstaan door samen iets te ondernemen. Sponsoren worden gevonden om de opbrengst zo hoog mogelijk te laten zijn. Overigens, wij heten “Vrouwen Bouwen”, maar mannen zijn natuurlijk van harte welkom mee te doen.

Er zijn talloze mogelijkheden om fondsen te werven, waarbij wij je vanzelfsprekend graag helpen met onze ervaring.

  • een bijeenkomst in prachtige kantoorlocatie met toneelstuk of concert
  • een lunch met “100 vrouwen 100 euro” elk in museum
  • een lunch of diner op een niet altijd voor iedereen toegankelijke locatie
  • een Afrikaanse workshop bij je thuis voor je vrienden en vriendinnen
  • een golftournooi, hockeytournooi of tennistournooi in Afrikaanse sfeer
  • een “bring you own food” lunch of diner
  • een muzikaal diner in Afrikaanse sfeer
  • kerstbijeenkomst/borrel
  • een veiling van kunst of wijnen
  • moederdagactie voor SOS moeders en haar kinderen

Wordt er al iets georganiseerd in je omgeving? Jij gebruikt dat om er een SOS Kinderdorpen-tintje aan te geven, bijvoorbeeld bij een zakelijk jubileum, familietournooi,sportieve uitdaging, verjaardagfeest, etc, etc.

Tenslotte: om substantiële bedragen binnen te halen kunnen wij niet zonder de financiële hulp van bedrijven stichtingen en fondsen. Mocht jij bedrijven, stichtingen of particulieren kennen, waarvan jij denkt dat zij geïnteresseerd kunnen zijn in een van onze projecten, laat het ons dan weten. Wij stellen het zeer op prijs als jij SOS Kinderdorpen bij hen zou willen introduceren.